Steven Duyck

regisseurSteven Duyck (°1975) begon zijn toneelcarrière als 14-jarige bij Studio Mandelgalm. Hij bleef als acteur verbonden aan Mandelgalm, maar was daarnaast ook te zien in zolderprojecten van het toenmalig ARCA in Gent.

In 1996 werd hij geselecteerd als één van de finalisten van de talentenjacht ‘U hoort nog van ons’ op tv1 (VRT).

In 2000 nam hij voor het eerst plaats in de regisseursstoel bij het door hem uit de grond gestampte ‘theater Schuurpapier’. Een theatergroep die ontstond uit de werkgroep expressie van het JOC in Izegem.
Steven regisseerde er drie producties voor Schuurpapier: Instinct (Ed Vanderweyden), De stoel van Stanislavski (Guido van Meir) en Kunst (Yasmina Reza). Ondertussen had hij de smaak van het regisseren stevig te pakken. Vooral bij Mandelgalm uit Izegem, het theaternest waar Steven werd uitgebroed, regisseerde hij heel wat producties: Leatherface, Na de regen, Bruid in de Morgen, Tramlijn Begeerte (voor deze laatste twee won hij telkens de Gouden Meeuw voor de regie) en De Meiden (finalist Provinciaal Theaterfestival)
Verder regisseerde hij volgende producties:

  •  ‘De meisjeskamer’ en ‘Ontkoppeld’ (’t Amateurke Gits)
  •  ‘De waarheid van de leugen’ en ‘De vrouw van Vroeger’ (Kunst & vreugd Hooglede)
  •  ‘De kater’ (bewerking van De Meeuw van Tsjechow) (Spiegeltheater Roeselare)
  •  ‘Koken met Elvis’ (Corneelkring Brielen)
  •  ‘Yerma vraagt een toefeling’ (De Schaduw Ardooie)
  •  ‘Demonen’ (Theater Platteau Izegem)

Van 2002 tot 2006 maakte hij samen met Geerwin Vandekerkhove enkele straattheatervoorstellingen. Met hun gezelschap Babeurre Bizarre speelden ze in Vlaanderen en Nederland.

Theatergroep BIT is dan weer Steven zijn experimenteerlabo waar hij zich met enkele vaste acteurs toelegt op een meer zintuiglijke manier van theater maken. Hun eerste productie BAL DAMOER werd zelfs twee keer in Frankrijk opgevoerd.
Met hun tweede stuk ‘TIK’ werden ze geselecteerd voor het Provinciaal Theaterfestival. Met ‘NIETS’ stonden op de longlist van Het Landjuweelfestival en speelden ze de finale van het Provinciaal theaterfestival. Hun meest recente productie ‘SALUT’ bezorgde BIT opnieuw een plaatsje in de finale van het Provinciaal Theaterfestival.

In juli 2015 maakte Steven de openingsvoorstelling voor het internationaal theaterfestival SPOTS OP WEST in opdracht van vzw OPENDOEK.

Steven is ook de regisseur van de hypnoseshow HYPNO-ZEN-SATION met Patrick PickArt. Deze show speelt dit seizoen in 15 Vlaamse culturele centra.